Dexteritas Investment Management B.V., de Nederlandse fondsbeheerder die zich richt op groeifinanciering van het Nederlandse MKB, kondigt hierbij aan dat de verkoop van haar portefeuillebedrijf Quintes Holding B.V. succesvol is afgerond.

Quintes Holding, opgericht in 2015, is een snelgroeiende assurantietussenpersoon en volmachthouder die zich richt op het aanbieden van bedrijfsverzekeringen voor het Nederlandse MKB. In deze gefragmenteerde markt met veel aanbieders vindt momenteel een consolidatiegolf plaats die met name wordt ingegeven door de steeds verder toenemende regelgeving en digitalisering. Quintes Holding speelt in deze markt een vooruitstrevende rol en is middels een actieve groei- en overnamestrategie uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke verzekeringstussenpersonen in Nederland.

Dexteritas en het management team van Quintes Holding werkten sinds 2017 nauw samen om deze groeistrategie te financieren. Middels de door Dexteritas en haar partners verstrekte financieringen heeft Quintes Holding in een kort tijdsbestek een 30-tal overnames kunnen realiseren en zich daarmee in de top-5 van onafhankelijke tussenpersonen kunnen voegen.

“We hebben nauw samengewerkt met Dexteritas om onze groeistrategie vorm te geven met een financieringspakket dat volledig aansluit bij onze kapitaalbehoeften. Deze sector is de afgelopen jaren veel veranderd, vooral door regelgeving en nieuwe technologie, wat logischerwijs tot consolidatie leidt. Mede door de lokale marktkennis en snelle beslissingskracht van Dexteritas heeft Quintes Holding een leidende rol kunnen spelen in deze consolidatie”, aldus Gijsbert van de Nieuwegiessen, CEO van Quintes Holding.

“Het bedrijf, het management team en alle werknemers hebben de afgelopen tijd uitzonderlijk werk verricht, waardoor Quintes Holding nu één van de toonaangevende verzekeringsmakelaars in Nederland is geworden”, aldus Jens Jantzen, managing partner bij Dexteritas. “Het was een genoegen met hen samen te werken en we zijn verheugd om de voortdurende groei van het bedrijf te volgen.”

Previous Post Next Post