Dexteritas lanceert nieuw MKB-financieringsfonds

press release fund news NL

Dexteritas lanceert de opvolger van haar succesvolle eerste fonds: Dexteritas Dutch Credit Opportunities Fund II.Dexteritas Investment Management B.V., een onafhankelijke investeringsmaatschappij, kondigt aan een nieuw investeringsfonds te hebben gelanceerd. In navolging op het uiterst succesvolle eerste fonds, Dexteritas Dutch Credit Opportunities Fund, zal ook het tweede fonds gericht zijn op de financiering van het Nederlandse MKB. Een zogenaamde “eerste close” heeft recentelijk plaatsgevonden. Verdere “closings” worden in 2023 verwacht om tot de gewenste fondsomvang te komen.

Het in 2019 gestarte eerste fonds is nu volledig geïnvesteerd, maar Dexteritas ziet groeiende mogelijkheden voor alternatieve financieringen in de Nederlandse markt. Banken blijven terughoudend in hun kredietverlening, terwijl tal van bedrijven op zoek zijn naar groeikapitaal.

Dexteritas biedt met haar fondsen een alternatief voor ambitieuze, middelgrote ondernemingen die snel willen groeien, al dan niet door overnames, een complex financieringsvraagstuk hebben of waar bijvoorbeeld de eigendomsstructuur aan verandering onderhevig is. Hierbij is maatwerk financiering noodzakelijk, waarbij rekening dient te worden gehouden met de strategie van de onderneming en de daadwerkelijke onderliggende kasstroom. De focus bij Dexteritas ligt op Nederlandse ondernemingen met een omzet tussen de €10 en €50 miljoen, met een totale kredietbehoefte vanaf €3 tot €20 miljoen.

De lancering van het nieuwe fonds gaat gepaard met twee initiële investeringen voor een totaalbedrag van ruim €11 miljoen, waar in beide gevallen een “buy-and-build” strategie wordt gefinancierd.

In de afgelopen jaren heeft Dexteritas een ervaren team opgebouwd met een achtergrond in het structureren van schuld. Inmiddels zijn er 13 bedrijven gefinancierd en 4 exits gerealiseerd. Aan 8 van de 13 portfolio-bedrijven heeft Dexteritas additionele financiering verschaft om verdere groei mogelijk te maken.

Dexteritas heeft als ambitie om haar leidende positie als alternatieve schuldfinancier te verstevigen door het verder uitbouwen van het team en het lanceren van additionele fondsstrategieën.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen op onderstaand adres.

Met vriendelijke groet,
Team Dexteritas

Contact

Dexteritas Investment Management
Lange Voorhout 11
2514 EA Den Haag

Contactpersoon: Folef Hooft Graafland

www.dexteritas.nl

Previous Post Next Post